Hjemmelaget Pizza

Man kan argumentere at matprogrammer som f. eks. Masterchef bare kaster en masse dyrebar mat, og det er forsåvidt sant, men! Jeg mener man kan se på disse programmene med god samvittighet fordi man lærer. Selv om man bare ser på for underholdningsverdien plukker man opp et og annet knep man tar med seg livet ut. Bedre utnyttelse av råvarer og bedre matvaner for å nevne et par eksempler.

Vi satte nå på en episode av Masterchef til brunchen lørdag. Oppgaven var å lage italiensk pizza.  Hele familien tente på ideen. Jeg skulle gjerne vlogget prosessen, men helsen ville ikke tillate mer enn et par bilder og rasping av ost.

Her må det sies at jeg har ingen anelse om hvor marihøna kom fra… Oreganoplanten vi kjøpte kanskje? Vi er midt i januar for svarte, det skal da ikke være marihøne nå! Uansett, hele familien kan lage disse pizzaene, og det resulterte i urovekkende LITE rot på kjøkkenbenken!

Samboeren sin pizza ble elegant og fin. Hun hadde en pizzasaus med creme fraiche, fersk oregano, sjalottløk og revet cheddar og parmesan. Toppingen var ostene norvegia, parmesan, cheddar og blåmuggost, samt aromasopp, sjampinjong, chili, spekeskinke og pesto.

Min ble ikke like elegant… Ikke rund heller… Jeg skylder på mangel av gluten i deigen! Hveteallergikeren i huset trengte pizzadeig fri fra hvetemel og hvetestivelse (hvetestivelse er gjerne det som binder sammen glutenfrie deigprodukter, så vær obs på det om man er hveteallergiker; glutenfri er ikke nødvendigvis hvetefri). Pizzasausen til jentungen bestod av tomatpure, tomatsaus og litt sjalottløk (må lure inn grønt der det er mulig) , så lagde min saus ut fra restene fra hennes. Blandet dog inn creme fraiche, sjalottløk, fersk oregano, salt, pepper, chili og ALTFOR MYE HVITLØK! Toppet pizzaen min med cheddar, parmesan og blåmuggost (ingen norvegia her, den var mest til jentungen), strimlet vårløk, aromasopp, fennikel (stor suksess) og spekeskinke.  “Å f***, denne ble kanskje litt stor,” sa jeg. Stor ble den, god ble den, tross altfor mye hvitløk…

Vi lagde også aioli, siden vi ikke hadde nok hvitløk liksom…

Pizzaen til jentungen ble ganske fin! Hun toppet sin med pesto, sjampinjong (et fryktelig vanskelig ord å skrive), parmesan, norvegia OG CHEDDAR! Hun likte cheddar! Parmesan forstår jeg, fordi hun har skjønt at det passer med pasta, men cheddar? Er hun syk? Skal en åtteåring like cheddar? OG IKKE BARE DET! LANGTIDSMODNET CHEDDAR!!!!

Under er bildet av min pizza. Fennikel på pizza, så tynn skåret som mulig var fantastisk! Neste gang, litt mindre hvitløk, tynnere fennikel, og vi har en pizza verdig Masterchefdeltagelse!