Ut av komfortsonen

I dag har jeg litt sommerfugler i magen.

Videoen forklarer det meste, men de som ikke orker 10 minutter snakk kan lese oppsumeringen:

  1. Foretak etterlyste fotograf på en Fotogruppe på facebook
  2. Det ble misforstått, og fotografene trodde foretaket var ute etter gratis arbeidskraft
  3. Stor diskusjon
  4. Jeg lagde video

Jeg har aldri yppet til bråk, så jeg må innrømme at å dele den videoen i de gruppene føles litt som dette:

Som min gode fotolærer fra Bilder Nordic skrev til meg etter han så videoen: “Du skyter spurv med kanon her”. Jeg viste ikke hva det betydde, men wikipedia sier: “Bruke for sterke virkemidler i forhold til det som kreves for å oppnå et mål.” Og det gir mening, og det var også hensikten! Jeg ville provosere, og det fikk jeg til.

I skrivende stund har videoen fått 200 views, og den er bare 6 timer gammel. For meg er det ENORMT! Til sammenlikningen er min mest sette video på YouTube sett 397 ganger, og den har ligget ute i over et halvt år. Det viktigste er dog tilbakemeldingene jeg har fått. Den har fått sin andel negativitet, men 2-3 kommentarer av de var konstruktive; de var bare ikke enige, noe som er helt greit, men den positive responsen har vært utrolig bra!

“En kråke som erter litt, for å holde fuglemetaforen gående,” var svaret jeg ga min tidligere fotolærer, og jeg føler selv at mitt første forsøk på å yppe litt var en suksess. Som kreativ sjel er det en viktig egenskap å provosere, men når det er sagt… enhver idiot klarer jo det…

I tillegg til provokasjon ville jeg gjennomføre en arbeidsprosess. Dette er et tema jeg brenner for (det å starte med ingenting å jobbe seg oppover). Det er uhyre interessant, og for meg veldig aktuelt siden jeg nok en gang befinner meg i startgropa. Jeg lot meg provosere, eller bli inspirert om du vil, og sa til samboeren min: “DETTE KAN JEG VLOGGE!!!” Jeg satte igang å skisse opp et manus, spilte inn monologen, klippet den sammen, fikk den ut på nett og delte den på alle mulige kanaler. For en fantastisk følelse! Fra inspirasjon til produkt, og produktet “virket”.